Sluiten

Categorieën

Filters
    Marcel Vermeulen - Vrijdag 19 September 2021

    Geïnspireerd door de enige echte Eric Kuster

    Geïnspireerd door de beroemde interieurarchitect Eric Kuster Lampenenmeer.nl gaat Eric Kuster stijl

    Een grote naam uit een klein landje: Eric Kuster. Deze meest toonaangevende interieurarchitect uit Nederland ontwerpt wereldwijd projecten. Zijn unieke stijl - die hij zelf bestempelt als Metropolitan Luxury - is geliefd bij beroemdheden in binnen- en buitenland. Van de Amsterdamse club Jimmy Woo tot prachtige villa’s in New York en op Ibiza, over de hele wereld is de stijl van Kuster terug te vinden.

    Eric Kuster, een stukje achtergrond

    De interieurs van Eric Kuster zijn imposant, gelikt, en over the top glamorous, maar de man zelf is opgegroeid in een wereld ver weg van glitter en glamour. Van zijn ouders leerde hij dat hard werken discipline is en dat is wat deze selfmade man zijn hele leven al doet. Hard work pays off: Kuster heeft onderhand meerdere awards op zijn naam staan. Ondanks zijn enorme succes kan Kuster zoals velen behoorlijk onzeker zijn, maar dit motiveert hem juist om beter te worden.

    Clientèle
    Die motivatie heeft Eric Kuster ver gebracht. Het keerpunt in zijn carrière was de restyling van de Amsterdamse club Jimmy Woo; met dit project zette Kuster Amsterdam weer op de kaart, én zichzelf. Sindsdien stromen de aanvragen binnen en werkt Kuster aan de meest mooie, extravagante, en bijzondere projecten. Een greep uit zijn clientèle - Wesley Sneijder, Patrick Kluivert David Guetta en Alicia Keys - laat zien dat dat je met de Eric Kuster stijl exclusiviteit in huis haalt.

    Tijdschrift

    Eric Kuster is naast interieurarchitect ook de eigenaar van het tijdschrift Entourage dat twee keer per jaar uitkomt. In het luxe tijdschrift staan onder andere reportages van Kusters interieurcreaties, hippe fashion reportages, en diepte-interviews. Heerlijk om door te bladeren en inspiratie op te doen om je eigen huis om te toveren tot luxewoning die de sfeer van een 5-sterren hotel ademt.

    Boek

    Stilzitten doet Kuster niet en hij heeft onderhand meerdere boeken op zijn naam staan. Zijn eerste interieurboek is vernoemd naar zijn unieke stijl, Metropolitan Luxury, en werd uitgegeven in het najaar van 2008. Hierna volgden meerdere boeken, stuk voor stuk vol inspiratie en prachtige afbeeldingen.

    Eric Kuster style: Metropolitan Luxury

    De interieurs van Eric Kuster staan bekend om hun hotelachtige sfeer met glamoureuze uitstraling, luxe, elegantie en exclusiviteit. De stijl is herkenbaar aan kleuren zoals zwart, wit, grijs, bruin, metallic en mooie donkerblauwe en donkerpaarse tinten. Voor zijn internationale stijl haalt Kuster zijn inspiratie uit zijn vele reizen.

    “Mijn interieurs zijn stoer en mannelijk en heel internationaal. Ik breng graag elementen aan uit andere werelddelen, zoals kunst of accessoires uit Afrika. Mijn klanten reizen namelijk veel.”

    Bewonder Eric Kuster interieurs in showrooms

    Die luxe interieurs van Kuster vind je niet alleen achter de gesloten deuren van luxe villa’s, maar zijn ook te bewonderen in showrooms in Amsterdam, Hongkong, Moskou, New York, en vele andere plekken. Hier snuif je de elegantie en luxe op, en ga je gegarandeerd vol inspiratie weer naar huis.

    Tips & tricks om Eric Kuster stijl te wonen

    Een Eric Kuster interieur is erg mooi, erg populair, en niet erg goedkoop. Ben je net als ons helemaal weg van deze stijl? Creëer een stijlvol en luxe Kuster style huis met onze collectie geïnspireerd door Eric Kuster, met iconische objecten zoals de bollamp.

    Met deze tips haal je de stijl van Eric Kuster in huis:

    1.   Prikkel alle zintuigen

     ‘Het oog wil ook wat’, maar Kuster wil meer. Hij prikkelt alle zintuigen, dus ook de reukorganen. Een verse bos bloemen in een prachtige vaas, een sexy geurkaas, of frisse zeepjes in je badkamer.  Met elegante geuren geef je een extra dimensie en luxe sfeer aan je interieur.

    2.   Persoonlijke details

    De stijl van Kuster is uniek en je creëert je eigen unieke Kuster stijl door jouw persoonlijkheid terug te laten komen in je interieur. Kunst, foto’s, een speciaal instrument, of bijzondere beeldjes. Het zijn allemaal accessoires met een persoonlijk verhaal. Verder kan je gebruik maken van statements, zoals een opvallende lamp of een stijlvolle spiegellijst met stijliconen van vroeger. En vind je dat luxegevoel ook zo heerlijk? Dat creëer je met simpele details als grote sierkussens op het bed, zachte dikke handdoeken die mooi opgerold zijn, en warme.

    3.   Kleur

    Kijk ook buiten je muren en houd rekening met de omgeving van jouw huis. In Nederland hebben we veel bewolkte dagen en met witte wanden krijg je dan al snel een grauwe gloed in huis. Zonde! Hou je van lichte kleuren? Dat kan wel, alleen spierwit is af te raden. Met warme (lichte) tonen creëer je een warm huis. Woon je in een zonnig land? Dan is wit juist heel geschikt. Vergeet niet om naast je basiskleuren mooie kleuraccenten in je interieur te verwerken. Typische Kuster kleuraccenten zijn metallic en mooie nachtblauwe en donkerpaarse tinten.

    4.   Hotel aan huis

    Kuster heeft een voorliefde voor hotels en creëert graag het bijbehorende luxe gevoel in zijn interieurs. Om dat hotelgevoel ook in jouw huis te krijgen gebruik je diepe en warme kleuren zoals donkerblauw, okergeel en zwart. Met gouden details maak je het helemaal af, bijvoorbeeld met een prachtige gouden tafellamp. Maak je ook nog eens gebruik van de juiste materialen, zoals zacht fluweel, marmer en massief hout? Dan heb je écht Kuster stijl.  

     

    Heb je interesse in onze door Eric Kuster geïnspireerde artikelen, en wil je graag advies? Of heb je andere vragen? Neem contact op of vraag het aan de klantenservice op onze website, we beantwoorden graag al jouw vragen!

    • Annette Beukers

      Geplaatst op donderdag 7 oktober 2021 21:54

      Mooi

    Toon meer

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »